ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

I LOVE YOU

Tidligere udstilling på ARoS

27. marts - 12. sept. 2010

Se aktuelle udstillinger på ARoS

Begær. Romantik. Magt. Sex. Smerte. Lidenskab. Had. Alle følelser var i spil, da 39 internationale kunstnere i en unik iscenesættelse satte spot på den stærkeste følelse et menneske kan opleve: kærligheden.

For første gang nogensinde foldede et dansk kunstmuseum kærlighedsbegrebet ud i alle dets nuancer. 39 internationale kunstnere, heriblandt Jeff Koons, Damien Hirst, Louise Bourgeois, Pablo Picasso, Auguste Rodin, Nan Goldin, Barbara Kruger, Pipilotti Rist og Rebecca Horn bidrog til en udstilling iscenesat med næsten tre kilometer Kvadrat-tekstiler som en stærk sanselig og æstetisk rejse ind i kærlighedens univers.

KÆRLIGHED

Kærlighedstemaet har til alle tider optaget kunstneren. Hvor studierne af romance og erotik førhen foregik i det skjulte, har kunsten fra midten af det 20. århundrede frit nuanceret parforholdets facetter og sat kærlighedsbegrebet til diskussion.

Udstillingen "I Love You" behandlede alle aspekter af kærlighed i parforhold, tolket af en række internationale kunstnere fra det 19., 20. og 21. århundrede i video, skulptur, installationskunst, fotografi og maleri.

'I Love You' var med kunsten som ledsager en rejse ind i kærlighedens verden på godt og ondt. Udstillingen rejste en aktuel diskussion om parforhold og menneskets samhørighed og fremhævede kærlighed og tosomhed som det universelle i menneskets eksistens med alle de udfordringer, der følger i kølvandet på parforholdet.

UNIK ISCENESÆTTELSE

I et eksklusivt samarbejde med tekstilvirksomheden Kvadrat, der er Europas førende producent af moderne og innovative tekstiler, skabte ARoS en spektakulær iscenesættelse af udstillingen 'I Love You'. Den arkitektoniske helhed af de mange sanselige rum og krinkelkroge i udstillingen blev skabt af den anerkendte danske arkitekt Dorte Mandrup.

Med kærlighedsbegrebets mange nuancer in mente, skabte hun med Kvadrats tekstiler og ARoS' smukke arkitektoniske udtryk rammerne for den stærkt sanselige og æstetiske kærlighedsrejse, 'I Love You' tog ARoS' gæster med på. Udstillingen var således en nytænkende totaloplevelse, hvor kunst, arkitektur og iscenesættelse fusionerede og tilsammen skabte et sanseligt afsæt for alle perspektiver på kærligheden.

Kurator på udstillingen var Pernille Taagaard Dinesen.

Pierre et Gilles,
Alice et Luc 1999

Pierre & Gilles: Alice et Luc, 1999. Courtesy of Galerie Jerome De Noirmont Paris

Isaac Julien,
Hate 2003 Isaac Julien,
Love 2003
Isaac Julien, Hate, 2003 Isaac Julien, Love, 2003

Udstillingen præsenteredes i samarbejde med:

Kvadrat 

Augustinus Fonden Nordea Fonden Knud Højgaard Fond
Bikubenfonden Stiftstidendes Fond Solutors
Benq Tomcats Presenta
Blank_logo Blank_logo Kollision


©ARoS 2017