ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Erik A. Frandsen - Det Dobbelte Rum

Tidligere udstilling på ARoS

10. okt. 2008 - 6. jan. 2009

Se aktuelle udstillinger på ARoS

Der er tale om et brag af en udstilling, når ARoS har fornøjelsen at vise en af de mest spektakulære udstillinger i museets historie: ERIK A. FRANDSEN - Det dobbelte rum.

UDSTILLEDE VÆRKER

Den mere end 2.000 kvadratmeter store udstilling folder Erik A. Frandsens kunstneriske værk ud fra starten af 1980'erne og frem til det højdepunkt af international format, han i dag er nået til. ERIK A. FRANDSEN - Det dobbelte rum tager gæsten med på en rejse rundt i en totalinstallation.

OM UDSTILLINGEN

Allerede i Museumsgaden bydes gæsten velkommen af et væld af farvede lysstofrør med Frandsen-statements såsom Lebensraum, White Power, To-To-Tolerant og Evergreen.

Den spektakulære rejse fortsætter ad spiraltrappen med lysende neon-"spøgelser", inden gæsten overvældes i det store Særudstillingsgalleri af en gigantisk fem meter i diameter stor neon-lysekrone skabt specielt til udstillingen.

Det smukke og farvesprudlende neonværk fuldbyrder Erik A. Frandsens udsmykning i Art Restaurant med de tre 90 cm i diameter store neonlysekroner og de fire store Frandsen-stålbilleder med blomstermotiver fra 2004. Både de og kæmpe neon-lysekronen er skabt af de erotiske linjer, som et elskendes pars tegner i luften, når de kærtegner hinanden.

Linjerne i neon-lysekronen på udstillingen er således sporene efter en kærlighedsakt mellem kunstneren selv og hans hustru Anette.

Erik A.
Frandsen

Erik A. Frandsen

Erik A.
Frandsen

Erik A. Frandsen, Boksehandsker©ARoS 2017