ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Paul McCarthy - Head Shop / Shop Head

Tidligere udstilling på ARoS

10. feb. - 6. maj 2007

Se aktuelle udstillinger på ARoS

I en meget omfattende installation iscenesat af kunstneren selv præsenterede ARoS mange hovedværker fra Paul McCarthys 40 år lange kunstneriske produktion. Med afsæt i Los Angeles - hjemstedet for Hollywoods og Disneys drømmefabrikker - kommenterede og udfordrede McCarthy den vestlige kultur.

Ingen menneskelig aktivitet er tabu for ham. Konventioner og autoriteter bliver konsekvent udfordret, derfor er hans kunst ofte skræmmende, urovækkende og absurd. Mennesket og dets kropsvæsker er i centrum, og det er især den mandlige autoritet og identitet, der står for skud. Siden midten af 60'erne har McCarthy prøvet kræfter med alle kunstneriske medier. 

Om udstillingen Head Shop / Shop Head

Udstillingen viste blandt andet hans tidlige minimalistiske værker, og de berømte performances, som han skabte furore med i 70'erne, samt det følgende årtis store mekaniske skulpturer. 90'erne, hvor kunstneren med humor og ironi dykkede ned i popkunstens særlige univers, blev repræsenteret af en række af hans kendte 'forvoksede' skulpturer.

Endelig omfattede udstillingen et af McCarthys mest berømte værker - Bossy Burger - en milepæl i 90'ernes internationale installationskunst. Udstillingens absolutte højdepunkt var den bizarre, foruroligende og makabre kæmpeinstallation Caribbean Pirates inspireret af Disneylands folkekære installation af samme navn. Udstillingen på ARoS var iscenesat af kunstneren i samarbejde med museet. 

Udstillingen blev organiseret af Moderna Museet, Stockholm, skulle efter ARoS videre til S.M.A.K. i Belgien.

Paul McCarthy,
Carribean Pirates, 2001 - 2005

Paul McCarthy, Carribean Pirates, 2001-2005

Paul
McCarthy,The Garden, 1992 Paul McCarthy,
Apple Heads on Swiss Cheese, 1997-1999
Paul McCarthy, The Garden, 1992 Paul McCarthy, Apple Heads on Swiss Cheese,
1997 - 1999
Paul McCarthy,
Spagetti Man 1993

Paul McCarthy, Spagetti Man, 1993©ARoS 2017