ÅBENT I DAG 10 - 21
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

ARoS Public - formidlingscenter på 1900 m2

ARoS Public er et moderne forsamlingshus, der indtager museets niveau 3 med værksteder, et atelier, hvor kunstnere kan arbejde for kortere eller længere perioder, en salon, et auditorium. Du kan også gå op oplvelse i dig selv og kunsten med de tre digitale stationer: Blikfangeren, Portrætmaskinen og Kommentatorboksen.

ARoS Public bidrager til en udvidelse af museets rum og opbløder grænserne mellem kunst, udøvende kunstnere og publikum. ARoS Public er et eksperimentarium, en indsigtsfuld legeplads, et mentalt fitnesscenter – og vi glæder os til at invitere dig indenfor! 

ARoS Atelier

Ateliet er et arbejdsrum for skiftende kunstnere – nationale, internationale, ukendte og verdensberømte – der for kortere eller længere  perioder flytter deres praksis indenfor på ARoS, og publikum inviteres indenfor til at se og snakke om, hvordan den kunstneriske proces forløber. Læs mere om aktuelle og tidligere kunstnere i Atelieret

Salon

ARoS Salon

Salonen er et rum til uformelle arrangementer og møder, ligesom det på nogle tidspunkter af dagen fungerer som et arbejdsrum for kreative sjæle fra det århusianske vækstlag. Dørene er i udgangspunktet altid åbne – så kig forbi og se, hvad der foregår. Du er meget velkommen til at synke ned i sofaerne i Salonen, mens du nyder en to-go-kaffe fra cafeen. Se mere om Salon

ARoS Auditorium

Auditoriet udvælger vi hver måned tre videoværker, som forholder sig til månedens tema i ARoS Public. Du kan selv vælge mellem videoværkerne ved at aktivere en skærm ved indgangen. Vi gør opmærksom på, at auditoriet ind imellem vil være i brug til andre arrangementer.

ARoS Studios 

Studios danner rammen om den mere analoge del af formidlingen. Den består af tre nye værksteder, som vil betjene de 150.000 børn og unge, der allerede nu besøger ARoS. Der kommer også faciliteter, der skal understøtte ARoS’ ønske om at tilbyde fjernundervisning til klasser, som ikke har mulighed for at komme på museet. Læs om vores Studio-pakker til skoler og instutioner

ARoS Public -  Det første år

I anledning af ARoS Publics 1 års fødselsdag har vi samlet overvejelser og refleksioner over hvad ARoS Public er.

Skærmbillede 2017-08-24 Kl . 15.09.32

ARoS Study room

Som noget nyt tilbyder vi også studerende at bruge vores Public område som studieområde. Vores ARoS Salon, i Public området, på niveau 3, er med sin uformelle stemning et oplagt sted til opgaveskrivning. Dørene er i udgangspunktet altid åbne – så kig forbi og se, hvad der foregår. Du er meget velkommen til at synke ned i sofaerne i Salonen, mens du nyder en to-go-kaffe fra cafeen. 

Podcast fra ARoS Public

#4: Nye fortællinger fra Grønland. Naja Rosing-Asvid har arbejdet i atelieret med at skabe kunst af skrald. Affald langs Godsbanen, som Naja samler op, bliver blandt andet til ravne, som hun selv kalder Grønlands affaldsmænd. Andet affald har hun selv haft med hele vejen fra Grønland.

#3: Eklsusion. I dette afsnit handler det om eksklusion. Mød Roos Hollemann, der arbejder i atelieret med blandt andet at tegne udstoppede fugle, hvor hun fortæller om, hvordan det er at arbejde et sted, hvor alle kan komme forbi og kigge på.

Forfatteren Louis Jensen, fortæller om, hvordan han bruger eksklusion som et værktøj til sine tekster, så det faktisk ender med at blive inkluderende.

#2 Håndværk. I denne episode sætter vi fokus de ting, der er foregået i ARoS Public i november. Måendens tema var 'håndværk', og der er optagelser og interviews fra det første Livemagasin på ARoS, spoken word fra en strikkeaften og mere fra Christian Reiter, der arbejder med lydkunst i ARoS Publics atelier. 

#1 Åbningen I første episode får du et indblik i alle de begivenheder, der foregik på åbningsdagen. Maj Bjørn Ørskov, programplanlægger på ARoS Public, præsenterer dig blandt andet for Blikfangeren, men hvad det helt præcist er, det må du selv høre dig til. Desuden kan du også høre meget personlige historier om kunst, når der inviteres til samtalesalon i både Your Rainbow Panorama og andre steder på museet.

ARoS Public er støttet af Nordea Fonden

Nordea Fonden
©ARoS 2017