ÅBENT I DAG 10 - 17
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

ARoS Atelier

Ateliet er et arbejdsrum for skiftende kunstnere – nationale, internationale, ukendte og verdensberømte – der for kortere eller længere  perioder flytter deres praksis indenfor på ARoS, og publikum inviteres indenfor til at se og snakke om, hvordan den kunstneriske proces forløber.

ARoS Atelier er et helt særligt rum både for de arbejdende kunstnere og for det besøgende publikum. Derfor afprøver vi at huse forskelligartede praksisser og organisere samarbejder på kryds og tværs med aktører og institutioner i Aarhus, så vi er flere om at finde ud af, hvad der gør Atelieret til et godt sted at være. På sigt arbejder vi dog på at lave et open call, så hold øje her på hjemmesiden, hvis du er interesseret i et residency i ARoS Atelier. 

Portræt

AKTUEL KUNSTER I ARoS ATELIER:  Mathias & Mathias

Februar-april

Mathias & Mathias er en to-personers kunstnergruppe bestående af Mathias Dyhr og Mathias Toubro, der har arbejdet sammen siden 2012. M & M er en paraplystruktur,  et sted hvor arbejdet og udførelsen af ideen er vigtigere end ejerskabet over den.

Deres samarbejde startede med en fælles interesse for ornamentik, den dekorative kunst i kontrast til den rationelle og konceptuelle tænkning.  Med et ønske at undersøge det frisættende potentiale, i hvad der ellers anses for hult og underlødigt. Siden udgangspunktet har interessen i ornamentik udviklet sig til at beskæftige sig samfundmæssigt med masseornament-begrebet: det menneskelige og teknologien side om side med populærkultur og – forbrug. Fra det udgangspunkt undersøger M&M folkelighed og det moderne menneskes instititionelle liv, gennem medier som skulptur og film.  

Kommende

Feministisk Kollektiv Uden Navn

Feministisk Kollektiv Uden Navn i atelieret
April 2018

Kollektivets arbejde går ud på at nedrive traditionelle forståelser af socioøkonomiske og biopolitiske identitetsroller. De arbejder aktivt på at synliggøre en alternativ kunstpraksis, som beror på kollektivitet, kritik, dannelse og aktivisme og samtidigt kræve deres plads på kunstscenen. 

I april måned vil kollektivet forvandle ARoS’s åbne atelier om til et nyhedsstudie. FCNN News, vil måneden ud bringe de seneste nyheder fra et feministisk standpunkt. Sammen med inviterede internationale kunstnere, regionale aktivister og udsendte journalister i hele verden vil de lave alternative nyheder som ikke er fake! 

I deres program vil de bl.a. undersøge kønsfordeling på institutioner som ARoS og stille spørgsmål som: “Hvordan kan man være en hvid feminist uden at praktisere hvid feminisme?”

ARoS’ besøgende kan se nyhedsstudiet live og gå ind og ud af rummet og lytte med inde på museet.

Feministisk Kollektiv Uden Navn, blev dannet i 2016 og består af: Lil B. Wachmann, Dina El Kaisy Friemuth og Anita Beikpour 

Følg løbende med i deres nyheder på Instragram

TIDLIGERE KUNSTNERE I AROS ATELIER

Iris Bakker

Ida Sønder Thorhauge

Svalholm Dans i ARoS Atelier Esben Weile Kjær og Madeleine Kate i ARoS Atelier Naja Rosing Asvid i ARoS Atelier Mathias Kokholm i ARoS Atelier Roos Holleman i Atelier Christian Reiter i ARoS Atelier

Skærmbillede 2017-08-24 Kl . 15.09.32

ARoS Study room

Som noget nyt tilbyder vi også studerende at bruge vores Public område som studieområde. Vores ARoS Salon, i Public området, på niveau 3, er med sin uformelle stemning et oplagt sted til opgaveskrivning. Dørene er i udgangspunktet altid åbne – så kig forbi og se, hvad der foregår. Du er meget velkommen til at synke ned i sofaerne i Salonen, mens du nyder en to-go-kaffe fra cafeen. 

Roos Still (01)

Christian Reiter 5_Maja Theodoraki

©ARoS 2017