ÅBENT I DAG 10 - 17
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Aros 27arrangementer

Arrangementer for ARoS30

Art Hour - den 1. onsdag i måneden kl. 18.00:

Vi fokuserer på temaer indenfor forskellige kunstgrene. Foredraget varer ca. 45 minutter og finder sted på ARoS Torvet, niv. 4. Efterfølgende er der mulighed for at købe et måltid til kr. 50,- i Art Café. Husk en ven (kan være til og med 30 år). Foredraget starter præcis kl. 18.00, så kom i god tid, så du får det hele med.

Temaer for Art Hour 2019:

6. marts: Museets magt
Hvilken indvirkning har museet og galleriet på vores møde med kunsten? Tillægger vi værkerne en bestemt form for værdi så snart de befinder sig i gallerierne? Til denne Art Hour diskuterer vi om museumsrummet besidder en bestemt form for magt i forhold til den kunst, det præsenterer. Samtidig vil vi se eksempler på, hvornår institutionen er blevet sat på prøve. Vi foretager nogle nedslag i kunsthistorien og kigger på alt fra impressionisternes opgør med den franske salon til et kig på nutidens tendenser

3. april: Mysticisme og magi i kunsten
Kunsten og den menneskelige kreativitet har altid haft et nært slægtskab med okkulte, mystiske og magiske universer. Kunsten er unik netop fordi, der i kunsten fremstilles alternative virkeligheder og fordi det usynlige, åndelige kan tage form og blive synligt. Historisk set markerer kunsten et mødested mellem de åndelige og materielle riger. Kunsten har transformerende egenskaber, den åbner dørene til spirituelle verdner og i de mest fantastiske myter har billedet taget levende form og trodset selv sit eget medie ved at træde ud af billedrammen. Men hvad er egentlig linket mellem kunsten og det magiske?

1. maj: Kunst på film 
Fra den tidlige stumfilm til Lars von Trier - gennem hele filmhistorien har forholdet mellem kunstarterne været et tilbagevendende tema for filmskabere. I denne Art Hour sætter vi fokus på forholdet mellem film og billedkunst. Vi vil undersøge, hvad der sker med kunstværket, når det betragtes gennem filmens linse, og spørge, hvorfor filmskabere til forskellige tider har benyttet malerier og skulpturer som inspirationskilder og som integrerede dele af deres værker.

5. juni: Naturen i kunsten 
Naturen har spillet en essentiel rolle i både den internationale og danske kunsthistorie. I juni måneds Art Hour dykker vi ned i alt fra naturalistiske til abstrakte til skulpturelle gengivelser af natur i kunsten. Hvad gemmer sig bag bøgeskovens symbolik i den danske Gulalder? Og hvordan arbejder Per Kirkeby med naturens urkræfter i sin malerier? Dette og meget mere vil blive undersøgt i juni måneds Art Hour på ARoS Aarhus Kunstmuseum.

Art Hour - 1. onsdag i hver måned kl. 18.00

Den 1. onsdag i måneden har vi fokus på et bestemt tema. En af vores kunstfaglige omvisere fortæller om dette i 45 minutter på ARoS Torvet. 

Det er gratis og kræver ingen tidsbestilling, men der kan være begrænset pladser. Husk du kan tage en ven med gratis.

Foredragene starter kl. 18.00 og mellem 17.30-21.00 serverer ARoS Food & Wine – niveau 4 en ret for 50,-

*juni, juli og august er der ikke foredrag.

ARoS30- for Dig på 30 år eller derunder

Nogle oplevelser er bare ikke de samme alene. Et besøg på ARoS er ingen undtagelse, derfor kan du som medlem af ARoS30 kvit og frit tage en ven, veninde eller date (30 år eller derunder) med på ARoS. Det gælder selvfølgelig også i forbindelse med vores invitationer til ferniseringer og øvrige arrangementer. Se flere medlemsfordele

©ARoS 2017