LUKKET I DAG
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

ARoS Atelier

Ateliet er et arbejdsrum for skiftende kunstnere – nationale, internationale, ukendte og verdensberømte – der for kortere eller længere  perioder flytter deres praksis indenfor på ARoS, og publikum inviteres indenfor til at se og snakke om, hvordan den kunstneriske proces forløber. 

ARoS Atelier er et helt særligt rum både for de arbejdende kunstnere og for det besøgende publikum. Derfor afprøver vi at huse forskelligartede praksisser og organisere samarbejder på kryds og tværs med aktører og institutioner i Aarhus, så vi er flere om at finde ud af, hvad der gør Atelieret til et godt sted at være. På sigt arbejder vi dog på at lave et open call, så hold øje her på hjemmesiden, hvis du er interesseret i et residency i ARoS Atelier.

Aktuel kunster i ARoS Atelier: SVAlHOLM indtager ateliet i Public hele uge 27.

Der vil være koreografi og bevægelse i ateliet hele ugen igennem fra 4 juli til 7 juli hvor ca. 50 ældre mennesker over 60 medvirker og øver frem mod premieren på Ultima. Kig forbi.

Forestillingen Ultima er et solo-og ensemble værk som udfolder et specifikt kunstnerisk udtryk af kraft og skrøbelighed bundet ind i ældre kroppe, sind og sansninger. Forestillingen opføres af 60 mennesker alle over 60 år. "Ultima" er andet værk i trilogien over temaet aldring og tager helt konkret fat i det latinske ord Ultimas betydning, og stiller skarpt på aspekter af den menneskelige eksistens. 

Svalholm

Foto: Louise Kirkegaard

Arbejdsdemonstration

Kom og oplev SVALHOLM afholde arbejdsdemonstration i ateliet i Public på ARoS lørdag d. 8. juli kl. 14.00 - 15.30 i Ateliet i Public. Som del af forberedelserne til SVALHOLM kommende forestilling ULTIMA, co-produceret af BORA BORA, der har premiere 12. december inviterer SVALHOLM museets gæster samt eksperter fra områderne scenekunst, sundhed og omsorg og museums verdenen til at overvære, kommentere og perspektivere på den kunstneriske metode ud fra hver deres faglighed.    

12644906_10153719093215743_6608540896534898005_n

Ida Sønder Thorhauge

Kommende kunstner: Ida Sønder Thorhauge

Fra d. 17. juli - 29. september 2017 vil Ida Sønder Thorhauge arbejde i ARoS Atelier. Ida arbejder primært med maleri og skulptur. Hun bearbejder kunsthistoriske fragmenter i et kontemporært udtryk, hvor kroppen og blikket udforskes gennem tilbagevendende grundfigurer. Under sit ophold i ARoS Atelier vil hun arbejde på flere større malerier, samt en række mindre skitser. 

Tidligere kunstnere i ARoS Atelier

Kontorfællesskab i ARoS Public

Er du interesseret i at blive del af et kreativt og inspirerende kontorfællesskab i ARoS Public? Kontakt programplanlægger Maj Bjørn Ørskov på  mbo@aros.dk og hør mere om mulighederne.

Roos Still (01)

Christian Reiter 5_Maja Theodoraki

©ARoS 2017