LUKKET I DAG
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

ARoS Atelier

Ateliet er et arbejdsrum for skiftende kunstnere – nationale, internationale, ukendte og verdensberømte – der for kortere eller længere  perioder flytter deres praksis indenfor på ARoS, og publikum inviteres indenfor til at se og snakke om, hvordan den kunstneriske proces forløber. 

ARoS Atelier er et helt særligt rum både for de arbejdende kunstnere og for det besøgende publikum. Derfor afprøver vi at huse forskelligartede praksisser og organisere samarbejder på kryds og tværs med aktører og institutioner i Aarhus, så vi er flere om at finde ud af, hvad der gør Atelieret til et godt sted at være. På sigt arbejder vi dog på at lave et open call, så hold øje her på hjemmesiden, hvis du er interesseret i et residency i ARoS Atelier.

Frem til d. 1. april kan du møde den hollandske billedkunster Roos Holleman i Atelieret. Roos Holleman (1989) er til dagligt bosiddende i København og hendes kunstneriske arbejde består hovedsagligt af pastelkridttegninger, der viser udstoppede fugle og andre eksotiske objekter. Fascineret af disse samlede og konserverede eksemplarer undersøger Roos, hvordan museets mytologi og billedsprog skaber et filter for, hvordan vi oplever tingene. Tegningerne, der ofte er i store formater, kan både ses som visuelle obduktioner og shamanistiske forsøger for at vække det døde til live.

Tidligere kunstnere i ARoS Atelier

Christian Reiter var den første kunstner i Atelieret i ARoS Public, da det åbnede i efteråret 2016. Her arbejdede han på installationen Scape, der oversætter bevægelse til lyd. Foto og redigering: Maja Theodoraki

Kontorfællesskab i ARoS Public

Er du interesseret i at blive del af et kreativt og inspirerende kontorfællesskab i ARoS Public? Kontakt programplanlægger Maj Bjørn Ørskov på  mbo@aros.dk og hør mere om mulighederne.

Roos Still (01)

Christian Reiter 5_Maja Theodoraki

©ARoS 2017