ÅBENT I DAG 10 - 17
Under protektion af
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

ARoS Atelier

Ateliet er et arbejdsrum for skiftende kunstnere – nationale, internationale, ukendte og verdensberømte – der for kortere eller længere  perioder flytter deres praksis indenfor på ARoS, og publikum inviteres indenfor til at se og snakke om, hvordan den kunstneriske proces forløber.

ARoS Atelier er et helt særligt rum både for de arbejdende kunstnere og for det besøgende publikum. Derfor afprøver vi at huse forskelligartede praksisser og organisere samarbejder på kryds og tværs med aktører og institutioner i Aarhus, så vi er flere om at finde ud af, hvad der gør Atelieret til et godt sted at være. På sigt arbejder vi dog på at lave et open call, så hold øje her på hjemmesiden, hvis du er interesseret i et residency i ARoS Atelier. 

AKTUEL KUNSTER I ARoS ATELIER: KIRSTEN ASTRUP 

1. nov.- 29. dec

Kirsten Astrup er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og arbejder med videoinstallationer, musikkompositioner, performance-cabareter og papier-maché. Senest har hun lavet videoværket TROE OG AGTSOM, som hun har modtaget tre hæderspriser for. Værket er optaget i Centralpostbygningen i København og befinder sig genremæssigt et sted mellem cabaret, DR tv-serie, julekalender og musical-requiem. 

I ARoS Atelier kommer Kirsten bl.a. til at fokusere på forberedelserne til sin soloudstilling på Museet for Samtidskunst i 2018. Udstillingen vil primært tage form som en videoinstallation baseret på nye musikkompositioner. Researcharbejdet indebærer en stor interesse for fortællinger knyttet til De Danske Statsbaner, DSB. Kig derfor endelig forbi atelieret til en uformel snak og en kop kaffe, hvis du - enten som tidligere eller nuværende ansat eller som passager - skulle ligge inde med anekdoter eller beretninger, du har lyst til at dele.

Kirsten kommer også til at arbejde med post-produktion af et nyt videoværk filmet i Taipei oktober 2017. Processen indebærer bl.a. komposition og indspilning af ny musik, videoredigering, papiermaché-produktion og løbende screeninger af dele af værket. Filmen handler om honningmåner, klapvogne, LGBT-rettigheder, masse-turisme og også lidt om (u)vejret.

Still 1 KIRSTEN ASTRUP - TROE OG AGTSOM - Foto Af Tore Hallas

Kirsten Astrup: Troels og Agtsom (HD-video 24:45 min.). Foto af Tore Hallas

TIDLIGERE KUNSTNERE I AROS ATELIER

Iris Bakker

Ida Sønder Thorhauge

Svalholm Dans i ARoS Atelier Esben Weile Kjær og Madeleine Kate i ARoS Atelier Naja Rosing Asvid i ARoS Atelier Mathias Kokholm i ARoS Atelier Roos Holleman i Atelier Christian Reiter i ARoS Atelier

Skærmbillede 2017-08-24 Kl . 15.09.32

ARoS Study time

Som noget nyt tilbyder vi også studerende at bruge vores Public område som studieområde. Vores ARoS Salon, i Public området, på niveau 3, er med sin uformelle stemning et oplagt sted til opgaveskrivning. Dørene er i udgangspunktet altid åbne – så kig forbi og se, hvad der foregår. Du er meget velkommen til at synke ned i sofaerne i Salonen, mens du nyder en to-go-kaffe fra cafeen. 

Roos Still (01)

Christian Reiter 5_Maja Theodoraki

©ARoS 2017